Välj en sida

Facebook eller google 2022?

Är det bäst att annonsera på Facebook eller Google?

För en tid sedan la jag upp en video på sociala medier där jag frågade er vem som följer mig och vad ni skulle vilja att jag pratar om och bloggar mer om. Jag har fått flera bra förslag, I detta blogginlägg svarar jag på en sådan fråga inlämnad av Anna. Anna ville veta var man annonserar bäst. Facebook eller Google? Vad är syftet med din reklam? Svaret på denna fråga finns många gånger inom digital marknadsföring: det beror på. I det här fallet beror det delvis på dina annonseringsmål. Eftersom Google och Facebook är helt olika så är de bra på olika saker. Det här är något du kan gräva i så mycket du vill, men du bör vara lite allmän:

Google presenterar dina annonser för de som aktivt letar efter det du annonserar om.
Facebook visar dina annonser för de som Facebook tror är intresserad av det du säljer.
Märker du skillnaden? Det är alltså större sannolikhet att din annons uppfattas som relevant för den som ser den om du kör via Google. Däremot är det större chans att nå någon som ännu inte vet att det är din produkt den är på jakt efter på Facebook. Så det beror helt på ditt mål.

Ta beslut om vilket som är bäst?

En kombination är bäst, jag brukar dock i stort sätt alltid rekommendera en kombination, om din marknadsbudget kan hantera det. Såhär brukar jag tänka:

Facebook för varumärkeskännedom
Google för att driva relevant trafik och försäljning
Facebook igen för att dra tillbaka besökare som inte handlat, eller uppehålla kundlojalitet
Så har du annonspengar att lägga – lägg dom på båda. Har du annonspengar att lägga på bara en – fråga dig vad som är målet med din annonsering.

Hur gör man då för att annonsera på Facebook och Google? Det är dock något som kräver ett större svar än ett enkelt blogginlägg. Men ni kan vara lugna. Det kommer komma mer artiklar om detta. Bland annat om annonsering på Facebook och annonsering på Google och dels är detta en ständigt återkommande källa till inspiration för sånna här blogginlägg.

Behöver du hjälp med din digitala annonsering? Läs mer om hur vi jobba här och kontakta oss så pratar vi mer om dina behov.